Leuk dat je onze website hebt gevonden! 

Wij zijn een gezellige badmintonvereniging gevestigd in Schagen. Onze thuisbasis is Sporthal Waldervaart, waar we bijna iedere zondag tussen 10u en 13u deze mooie sport beoefenen. Bekijk onze agenda om te zien wanneer de eerstvolgende speelochtend is.

Heb je zin om een keer mee te doen? Kom dan proefspelen op onze speelochtend in Sporthal Waldervaart. Graag tot dan! 


Mei 2024 - Afsluiting trainingen, Cooldown toernooi en Zomerstop! 

In maart en april heeft Guido weer trainingen gegeven aan onze leden. In 6 weken zijn diverse technieken en tactieken de revue gepasseerd en hebben we onze vaardigheden weer wat kunnen verbeteren. Zowel beginnende als wat meer gevorderde spelers hebben deelgenomen met voor ieder een passend programma. Guido hartelijk dank voor je inzet wederom! 

De zomerstop komt er weer aan; onze laatste speeldag is zondag 2 juni. Op zaterdag 8 juni volgt dan als vanouds ons beregezellige Coolingdown toernooi, de traditionele afsluiter van het speelseizoen. Introducees zijn van harte welkom (wel even opgeven)! Zorg dat je erbij bent! 

De zomerstop loopt door tot en met de maand augustus, de eerstvolgende zondagochtend dat we spelen is zondag 8 september. 


BC Schagen training2
BC Schagen training2
BC Schagen training1
BC Schagen training1
BC Schagen training
BC Schagen trainingDecember 2023 - Licht in het donker bij Badminton Club Schagen !

Badminton Club Schagen heeft de ledenwervingsactie probeerbadminton spectaculair afgesloten in het donker.
Deelnemers kregen 10 starters lessen om de beginselen van het badminton eigen te maken. Na 10 starterslessen die door een groep van 8 inschrijvers gevolgd is, heeft de vereniging een toernooi georganiseerd waarbij de groep beter kennis kon maken met de bestaande leden.

Deze kennismaking ging wel in een halve donkere zaal en een half verlichte zaal. 

Het spelen in het donkere gedeelte was mogelijk door gebruik te maken van black-light lampen. Om er voor te zorgen dat de spelers elkaar niet van de baan liepen, werd iedereen geadviseerd fluoriserende kleding aan te trekken. Het resultaat was opvallend !

In deze wervingsactie trok Badminton Club Schagen samen op met Badmintonbond Nederland en het Sportakkoord Schagen.
Mede door deze partijen, de vele vrijwilligers, de steun van de media en de financiële bijdrage uit het Sportakkoord is het ledental van BC Schagen met 10% gegroeid. Een geslaagde actie waar we met meer leden trots op terugkijken! 
Bc schagen toernooi4
Bc schagen toernooi4
Bc schagen toernooi3
Bc schagen toernooi3
Bc schagen toernooi2
Bc schagen toernooi2
Bc schagen toernooi
Bc schagen toernooi
BC schagen blacklighttoernooi
BC schagen blacklighttoernooi
Probeerbadminton 2023 uitsnede
Probeerbadminton 2023 uitsnede